Wszystkie bestsellery
  • Blue Media

    Blue Media
  • Rzetelna Firma

  • Nowy
MĄKA LNIANA ZŁOTA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO QLINAR
  • MĄKA LNIANA ZŁOTA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO QLINAR

MĄKA LNIANA ZŁOTA PEŁNOTŁUSTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO QLINAR

BP_34832
14,85 zł
Brutto
Ilość
W magazynie: 47

 

Dostawa już od 10,99 zł

 

30 dni na zwrot produktu

 

Czas realizacji do 3 dni roboczych

 

Więcej kupujesz, więcej zyskujesz !

Opis
SKŁADNIKI
prażone, mielone nasiona lnu złotego*. (*certyfikowany składniki ekologiczny)

OPIS
Może służyć jako dodatek do pieczenia chleba, ciastek, naleśników, panierka do drobiu, RYB i warzyw.
Produkt o niskej zawartości węglowodanów. Idealny składnik diety keto.

Przepis na lniane chipsy keto:
Składniki: 100 g mąki lnianej zlotej bioQlinar; 75 ml wody; 3-4 szczypty soli (do smaku); ewentualnie ulubione przyprawy**
** dodaj 5-10 g przypraw (tymianek, kminek, lubczyk, papryka w proszku itp.) jednocześnie o tyle samo zmniejszając ilość mąki

Sposób wykonania:
1. Wszystkie składniki wsypać do miski
2. Mieszać i ugniatać ciasto rękoma, aż przestanie przylegać do palców
3. Uformować placek o grubości 3 mm i wyciąć szklanką kółka
4. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć wycięte kółka
5. Piec w 170°C przez 20 minut, odwrócić chipsy na drugą stronę i piec dalsze 10 minut
6. Po ostudzeniu przechowywać w papierowej torbie

Otrzymane chipsy zawierają:
- 45 % tłuszczu
- 25 % błonnika
- 18 % białka
- i tylko 1 % węglowodanów przyswajalnych!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2087 kJ/497 kcal
Tłuszcz: 38,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
Węglowodany: 0,9 g
w tym cukry: 0,5 g
Błonnik: 30,1 g
Białko: 22,6 g
Sól: 0,14 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRODUCENT - NAZWA I ADRES
ML-TECH Sp. z o.o., GRĄDY-WONIECKO 79/315, 18-312 RUTKI-KOSSAKI

Szczegóły produktu
BIO QLINAR
BP_34832
47 Przedmioty
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Komentarze (0)
Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Śledź nas na Facebooku

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć